Lappeenrannan kesäteatteri

Lappeenrannan kesäteatteri sijaitsee Saimaan ympäröimällä korkealla niemellä, jonne on rakennettu linnoitusrakennelmia jo 1700-luvulla. Kesäteatteri on rakennettu entisöityjen linnoitusvallien lomaan. Sekä näyttämö että katsomo on katettu. Teatteri on esteetön, ja siellä on kesäteatterikahvila. Näytelmien lisäksi kesäteatterilla järjestetään yleisötapahtumia, konsertteja yms.

Alueella on myös kolme kaupungin museota, ravintoloita, kahviloita, käsityöläisten myymälöitä ja Suomen vanhin ortodoksinen kirkko. Lappeenrannan vilkas satama-alue esiintymislavoineen, ravintolalaivoineen ja torikojuineen on vain kiven heiton päässä kesäteatterista.

 • Kaunis Veera ensi kesänä Lappeenrantaan – tähtinä Sinikka Sokka, Jussi Lampi ja Jean S. -yhtye!

  Kaunis Veera ensi kesänä Lappeenrantaan – tähtinä Sinikka Sokka, Jussi Lampi ja Jean S. -yhtye!

  Liput myynnissä Ticketmasterissa


  Lappeenrannassa saadaan kokea kesällä 2018 huipputason musiikkinäytelmän taitajien loistetta, kun Sinikka Sokka, Jussi Lampi, Sofia Arasola ja Mikko Rantaniva valloittavat Lappeenrannan kesäteatterin lavan kesä-heinäkuussa yhdessä huikean Jean S -orkesterin kanssa. Kauniin Veeran ensi-ilta on 28. kesäkuuta, ja ennakkonäytöksiä on luvassa 26.6. alkaen. Näytökset jatkuvat elokuun 4. päivään asti. Katetussa katsomossa pidettävien esitysten kesto on noin kaksi tuntia väliaikoineen.

  Esityksen tuottavat Uusi Iloinen teatteri (UIT) ja Polarartistit

  Esityksen ohjaa Sari Siikander. Kyseessä on samalla Siikanderin ensimmäinen teatteriohjaus.
  – On mahtavaa, että pääsen tekemään esikoisohjaukseni juuri Lappeenrannassa. Katsojien lämmin vastaanotto on jäänyt mieleeni näytellessäni itse Lappeenrannan kesäteatterissa. Nyt, kun olen saanut vierelleni tällaisen tähtiesiintyjien joukon, on varmaa, että Lappeenrannassa nähdään huippuunsa hiottua musiikkiteatteria, Siikander iloitsee.

  Näytelmän dramatisoinnista ja musiikin sovituksesta vastaa UIT:n teatterinjohtaja Timo Kärkkäinen.
  – Käsikirjoitukseen lisätään reippaasti sitä tunnettua UIT-twistiä, mutta kuitenkin kunnioittaen alkuperäiskäsikirjoittajan Tatu Pekkarisen luomaa uniikkia maailmaa, Kärkkäinen kertoo.

  Kauniin Veeran musiikista vastaa Suomen parhaaksi bilebändiksikin tituleerattu Jean S. Tanssijoina esityksessä nähdään Sami ja Jutta Helenius. Koreografiasta vastaa Tanssii tähtien kanssa -kilpailijanakin tutuksi tullut Mikko Ahti.