Lappeenrannan kesäteatteri

Lappeenrannan kesäteatteri sijaitsee Saimaan ympäröimällä korkealla niemellä, jonne on rakennettu linnoitusrakennelmia jo 1700-luvulla. Kesäteatteri on rakennettu entisöityjen linnoitusvallien lomaan. Sekä näyttämö että katsomo on katettu. Teatteri on esteetön, ja siellä on kesäteatterikahvila. Näytelmien lisäksi kesäteatterilla järjestetään yleisötapahtumia, konsertteja yms.

Alueella on myös kolme kaupungin museota, ravintoloita, kahviloita, käsityöläisten myymälöitä ja Suomen vanhin ortodoksinen kirkko. Lappeenrannan vilkas satama-alue esiintymislavoineen, ravintolalaivoineen ja torikojuineen on vain kiven heiton päässä kesäteatterista.

LIPUNMYYNTI

Liput: 36 € (+ palvelu- ja toimitusmaksu)

Ennakkomyynti: www.lippu.fi

Ryhmäliput (min. 10 hlö): 34 € (+ palvelu- ja toimitusmaksu)

Ryhmämyynti: p. 0400 213 122 / kesateatteri@polartuotanto.fi

Kassalla maksuvälineenä käyvät seuraavat kulttuuriedut:
Smartum, Edenred ja Tyky.

Kesäteatterin lipunmyynti auki joka näytöspäivä klo 12 alkaen.

Lippuja voi ostaa myös asiakaspalvelukeskus Winkistä.

ESITYKSET KESÄLLÄ 2019:

KESÄKUU

- Tiistai 25.6. klo 19 / Ennakkonäytös
- Keskiviikko 26.6. klo 19 / Ennakkonäytös 
- Torstai 27.6. klo 19 / Ensi-ilta
- Perjantai 28.6. klo 19
- Lauantai 29.6. klo 18

HEINÄKUU

- Keskiviikko 3.7. klo 19
- Torstai 4.7. klo 19
- Perjantai 5.7. klo 19
- Lauantai 6.7. klo 14 & klo 18
- Sunnuntai 7.7. klo 16
- Keskiviikko 10.7. klo 14 *
-
keskiviikko 10.7. klo 19
- Torstai 11.7. klo 19
- Perjantai 12.7. klo 19
- Lauantai 13.7. klo 14 & klo 18
- Sunnuntai 14.7. klo 16
- Tiistai 16.7. klo 19
- Keskiviikko 17.7. klo 14 & klo 19
- Torstai 18.7. klo 19
- Perjantai 19.7. klo 19
- Lauantai 20.7. klo 14 & klo 18
- Sunnuntai 21.7. klo 16
- Tiistai 23.7. klo 19
- Keskiviikko 24.7. klo 14 & klo 19
- Torstai 25.7. klo 19
- Perjantai 26.7. klo 19
- Lauantai 27.7. klo 14 & klo 18
- Sunnuntai 28.7. klo 16
- Keskiviikko 31.7. klo 14 & klo 19

ELOKUU

- Torstai 1.8. klo 19
- Perjantai 2.8. klo 19
- Lauantai 3.8. klo 14 & klo 18

* = Loppuunmyyty

 • LAPPEENRANNAN KESÄTEATTERISSA TULEVANA KESÄNÄ 2019 NÄYTELMÄ KARI TAPIOSTA - OLEN SUOMALAINEN
  - Rooleissa nähdään mm. Antti Paavilainen, Miia Nuutila ja Mika Räinä
  - Näytelmän ohjauksesta ja koreografiasta vastaa Osku Heiskanen, käsikirjoituksen on laatinut Mika Räinä
  - Näytöksiä yhteensä 40 kappaletta

  Viime vuonna yleisöennätyksensä tehneen Lappeenrannan kesäteatterin kesän 2019 näytelmä on nimeltään Olen suomalainen. Näytelmä on komediallinen musiikkinäytelmä, joka kertoo rakastetun tulkitsijan, Kari Tapion elämästä ja urasta iloneen ja suruineen, loistoineen ja kommelluksineen. Näytelmässä kuullaan Kari Tapion suurimpia hittejä, jotka yhdessä dialogin kanssa muodostavat mieleenpainuvan kuvan upeaäänisestä taiteilijasta. Näytelmä saa katsojan hymyilemään ja koskettaa sielun syövereitä myöten. Musiikin ajattomuus puhuttelee meitä kaikkia ja piirtää kattavan kuvan suomalaisesta sielunmaisemasta.

  Kari Tapio oli yksi meistä. Mieleltään ja mielestään tavallinen mies, jolla oli käynyt suuri onni. Hän pääsi toteuttamaan unelmaansa. Kovan työn ja monien vastoinkäymisten kautta hän nousi koko kansan rakastetuimmaksi taiteilijaksi. Kuulijat rakastuivat Kari Tapion koruttoman komeaan ääneen, mutta myös persoonaan, joka ei ylentänyt itseään, vaan halusi aina olla kuulijoidensa kaltainen.

  - Olen todella kiitollinen ja onnekas, että saan kirjoittajana astua Kari Tapion vaiherikkaaseen elämään. Tutustua tähän kiistatta yhteen suosituimmista suomalaislaulajista. Mennä hänen päänsä sisälle ja yrittää ymmärtää miksi hänen elämä meni niin kuin meni. Prosessin aikana olen törmännyt valtavaan määrään mielenkiintoisia yksityiskohtia, jotka ovat jääneet ainakin minulta aiemmin pimentoon. Näitä herkkuja paljastetaan sitten Olen suomalainen -näytelmässä, kertoo näytelmän käsikirjoittaja Mika Räinä.

  - Riemulla hyppään tähän seikkailuun, joka valoittaa tuon sinivalkoisen äänen ja suuren persoonan monipuolista elämää!, kommentoi näytelmän ohjauksesta ja koreografiasta vastaava Osku Heiskanen.

  Olen suomalainen -näytelmän rooleissa nähdään Kari Tapiota esittävä Antti Paavilainen, puolisoaan Piaa näyttelevä Miia Nuutila, sekä Reijo Taipaleen kenkiin astuva Mika Räinä. Näytelmän ohjauksesta ja koreografiasta vastaa Osku Heiskanen. Käsikirjoituksen on laatinut Mika Räinä. Näytelmän livemusiikista on vastuussa A. P. Band.

  MIKA RÄINÄ
  Näytelmän käsikirjoituksen laatinut Mika Räinä tunnetaan mm. Jopet Show -sketsisarjan näyttelijänä sekä vastuukäsikirjoittajana. Mika on näytellyt lukuisissa suomalaisissa tv-sarjoissa, elokuvissa sekä teatteriproduktioissa. Lisäksi hän on käsikirjoittanut mm. sketsisarja Saunavuoroa sekä komediasarjaa Pääroolissa. Teatterissa Mika on aiemmin toiminut käsikirjoittajana mm. menestysmusiikkinäytelmässä IRWIN - Ikuinen Kapinallinen (näytteli myös nimiroolin) sekä hittikomediassa Miehenkäyttöopas. Mika Räinä nähdään näytelmässä mm. Reijo Taipaleen ja Junnu Vainion rooleissa.

  OSKU HEISKANEN
  Näytelmän ohjauksesta ja koreografista vastaa Osku Heiskanen. Osku tunnetaan ohjauksien ja koreografioiden lisäksi myös näyttelijänä ja monipuolisena esiintyjänä. Osku on toiminut koreografina kymmenissä teatteriproduktioissa. Viimeisimpänä ohjaustyönä on Ritva Oksasen tähdittämä lämmin ja rakkaudentäyteinen näytelmä Älä jätä sinua yksin.

  ANTTI PAAVILAINEN
  Kari Tapion nimiroolissa nähdään Antti Paavilainen. Antti on pitkän linjan muusikko ja kapellimestari, joka on tullut suomalaisille tutuksi Jean S -orkesterin solistina. Muusikon uran lisäksi Antti on näytellyt useissa menestyksekkäissä teatteriproduktioissa mm. UIT:ssa sekä ravintolateattereissa. Viimeisimpänä teatteriproduktiona on kiertävä ravintolateatterikomedia, Yhteinen Sävel.

  MIIA NUUTILA
  Näytelmän keskeisessä naisroolissa, Kari Tapion vaimo Piana nähdään Miia Nuutila. Miia on koko kansan tuntema näyttelijä ja juontaja, joka on tullut tutuksi lukuisista TV-sarjoista ja elokuvista mm. EX-onnelliset, Tahdon Asia ja Napapiirin Sankarit. Miia on näytellyt pitkän uran teatterissa tehden sekä draamaa, komediaa että musiikkiteatteria.

  TATU SIIVONEN
  Näyttelijä Tatu Siivonen on näytellyt musikaaleissa ympäri Suomea ja tehnyt päärooleja Peter Panista Kolmen pennin oopperaan. Teatterin lisäksi Tatua on nähty niin TV:ssä kuin elokuvakankaallakin ja hän on tehnyt jo
  vuodesta 2002 tiivistä yhteistyötä Kaj Chydeniuksen kanssa. Kesän näytelmässä Siivonen loistaa mm. Topi Sorsakosken roolissa.

  A. P. BAND
  Näytelmän livemusiikista vastaa Antti Paavilainen Band, joka koostuu Suomen ykköskaartin muusikoista, joilla on vankka vuosien kokemus teatterissa esiintymisestä. Orkesteri rakentuu osaksi myös viime vuonna Lappeenrannan kesäteatterin näytelmän musiikista vastanneista taiteilijoista.

  Lappeenrannan kesäteatterin tuotanto:
  Polartuotanto Oy, https://polartuotanto.fi/

  Lisätiedot:
  Tuotantovastaava: Carina Ahti, p. 040 571 6100, carina.ahti@polartuotanto.fi

  Lue lisää teatteri+matkapaketeistamme:

  Sokos Hotel Lappee

  Scandic Hotels

  Saimaa Travel

Tapahtumasunnuntait

Elokuun jokaisena sunnuntaina: 4.8., 11.8., 18.8. ja 25.8.2019

Vaskimusiikin konsertit Pusupuistossa klo 14-15. Noble Brass.

Yhteislaulutilaisuudet kesäteatterilla klo 16-17. Vierailevat kuorot: Kuoromiehet 4.8. ja Carpe Diem 11. ja 25.8.

Tanssikonsertit kesäteatterilla klo 18-19. Esiintyjät: 4.8. Rajannuoret, 11.8. Niilin Helmet, 18.8. Lappeenrannan tanssiurheilijat ja 25.8. Taidekoulu Estradi.